Welcome header

Reu / Male

Oranjeschimmel / Orange Roan

Geboren / Born: 25-06-1998

Overleden / Died: 24-09-2014

home

Joepie had geen stamboom, maar net als Joris erfelijke cardiomyopathie.

home

Gewoon aan deze kant van de hemel is er een plek die de Regenboog-Brug wordt genoemd.

Wanneer een dier sterft, dat heel dierbaar is voor iemand hier, dan gaat dit huisdier naar de Regenboog-Brug. Daar zijn grasvelden en heuvels voor al onze speciale vrienden zodat ze samen kunnen rennen en spelen. Daar is een overvloed aan eten, water en zonneschijn en onze vrienden hebben het warm en behaaglijk.

Alle dieren die ziek of oud waren worden weer gezond en vitaal, zij die gewond of verminkt waren worden weer heel en sterk, net zoals wij hen herinneren in onze dromen van de dagen en tijden die voorbij zijn. De dieren zijn blij en tevreden, behalve voor een kleinigheid, ze missen allemaal iemand die voor hen heel dierbaar is en die achter moest blijven.

Allemaal rennen en spelen ze samen, maar er komt een dag wanneer er plotseling een stopt en staart in de verte. Zijn heldere ogen staan gespannen, zijn enthousiast lichaam beeft. Plotseling begint hij weg te rennen van de groep, vliegend over het groene gras, dragen zijn benen hem sneller en sneller.

Jij bent gezien en als jij eindelijk je speciale vriend ontmoet, omhels je elkaar in een vreugdevolle hereniging om nooit meer gescheiden te worden. Gelukkige kusjes regenen op je gezicht, je handen liefkozen zijn geliefde hoofd en jij kijk opnieuw in de vertrouwde ogen van je huisdier, die al zolang uit je leven weg was maar nooit uit je hart.

Dan gaan jullie samen over de Regenboog-Brug...

Auteur onbekend

home

Onze kleine "Grote" Man is er niet meer,

maar in ons hart leeft hij door.

 

Hij heeft gevochten als een beer,

en we zullen hem nooit vergeten hoor!

Auteur: Esther

home

Mijn vriendje Joepie

Ik heet Katoo en heb eerst de voorzichtige liefdesstapjes gemaakt met een oranje knul via facebook. Ben moderne meid dus hup social media..

Na veel over en weer geschrijf en uiteraard doto's uitwisselen, was het dan zo ver: de LIVE ontmoeting!!!

In Hoogstraten Katoo's vriend aanmoedigen tijdens haar 1e show.

Nou we waren echt super verliefd en hielden contact. Foto's over en weer, kadootjes maar

het beste waren natuurlijk onze ontmoetingen.

 

Lieve Joepie, ik heb je maar kort mogen liefhebben. Dat betekend niet dat je uit mijn cockerhartje bent.

Je bent en blijft mijn lieve Vent!

 

Zal nooit meer zo van een andere cocker houden als van jou,

wat de toekomst ook brengt ik blijf je trouw.

 

We wisten van te voren dat onze liefde niet voor eeuwig was en je ook onze leeftijden hadden we tegen.

 

Toch blijf je MIJN GROTE LIEFDE.

Jouw KATOO

home

Joepie 25-06-1998 / 24-09-2014

Op 7 september 1998 besloten we dat we een hondje wilden. Een cockertje leek ons wel wat.

Krant erbij gepakt (internetloos tijdperk) en we vonden een fokster in Culemborg. Gebeld en de volgende dag konden we komen. We gingen voor een blauwschimmel teefje, maar die was angstig, uiteindelijk besloten we een oranjeschimmel reutje te nemen.

Beste beslissing ooit, onderweg moesten we nog een naam verzinnen en Paul kwam op Joep, jaren later was het Joepie.

 

Wat hebben we veel van hem geleerd, oh wat was hij stronteigenwijs. Maar wat was hij ook een held.

Toen hij amper een jaar was zijn we zonder hem op vakantie geweest (eens maar nooit meer, die week leek wel een jaar te duren). De eerste avond bij zijn oppas heeft hij door te blaffen inbrekers verjaagd.

Na de 2de dag konden we die vrouw niet bereiken, wat bleek? Ze had een herseninfarct gehad en

een vriendin heeft haar op de grond gevonden met Joepie bovenop haar om haar warm te houden!

 

Met de komst van Jorisje had hij het moeilijk, zon puppie is eng. Maar na een maand of 3 waren het dikke vrienden. Toen Jorisje overleed stortte Joepie zijn leventje in. Drie maanden later kwam onze Lanci, een engelse springer spaniel. Joepie fleurde helemaal op.

 

Joepie was Joepie, die kwam als het hem uitkwam, die hield van Bourgondisch leven. Hij heeft veel puppies helpen opvoeden, als een echte opa.

 

Sinds we op facebook actief werden kreeg Joepie een hele fanclub, hij beroerde vele harten. Joepie was speciaal! Het was een geweldig hondje met een heerlijk karakter. Nooit had hij ruzie.

 

De laatste jaren wilde hij niet graag naar het bos in Mierlo, dat kende hij wel, hij liep daar met een donderwolk boven zijn koppie wat te slenteren als een oude hond, maar owee als we ergens anders gingen wandelen, dan was het weer een jonge hond.

 

Joepie heeft nog meegemaakt dat we verhuisd zijn naar Maastricht. Wat genoot hij hier van de wandelingen. Twee weken voor zijn overlijden hebben we een wandeling van 10 kilometer gedaan, daarvan heeft hij zeker 8 zelf gelopen. Vier dagen voor zijn overlijden was het hondenplons in het zwembad. Joepie was mee, hij

stond te gillen als hij even niet mocht zwemmen, hij genoot ervan. Helaas was hij de volgende dag ziek en werd hij alleen maar zieker.

 

Op 24 september hebben we met alle liefde voor Joepie hem laten gaan. Tot op de dag van vandaag

wordt hij nog dagelijks gemist, en hebben we het nog heel vaak over hem.

 

Dag lieve Joepie, bedankt voor 16 mooie jaren!

home

 

home